Cannot Locate License Server 追蹤

0
Avatar
Legacy Poster

I have a few systems running 9.01 B2561 and they have been going fine for years now. However today one system is reporting error 3405 "BarTender cannot locate the Seagull License Server on the network." It had been working the previous week.

Going into Tools -> Licensing setup and running manual tests DO find the server
All running processes that appear to be seagull related are allowed through the firewall (windows)
System is WinXP SP3

I'm really not sure where to start as the "test" finds the server, yet it errors on a print/print preview. The other systems are not experiencing this issue.

14 意見

0
Avatar
Susan Chen
版主
評論操作 永久連結

Hi Tribmos:


For this specific error happen on your system , I suggest you contact our regional local support office http://www.seagullscientific.com/aspx/technical-support.aspx for more personalized and more efficient help.


Thanks!
0
Avatar
Ian Cummings
版主
評論操作 永久連結

As a quick test, deactivate the BarTender application and then reactivate again. Does that get BarTender finding License Server again? Be sure to have your PKC handy before deactivating.
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

[quote name='Ian C - Seagull Support' timestamp='1320232294' post='941']
As a quick test, deactivate the BarTender application and then reactivate again. Does that get BarTender finding License Server again? Be sure to have your PKC handy before deactivating.
[/quote]

I registered on this board just to say thank you! Now it works.
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

Hi-

I have an issue with BarTender not connecting to the Seagull License Server.

I am running Windows Server 2008 R2 Standard and BarTender Enterprise Automation Edition version 9.40 licensed for 3 printers. I downloaded the software from this website and used the trial mode for a period of time and activated it today.

I tried deactivating and reactivating BarTender. Also, under Administer..Licensing Setup, I tested the connection and it didn't find it (although, this may not be a proper test, since it's set to automatically find the SLS).

Can someone help with this?

Thanks
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

Just replying to update. The OS is 64 bit.
0
Avatar
Ian Cummings
版主
評論操作 永久連結

Have you installed and activated License Server on one of your computers in the network? You mention installing the BarTender Trial and activating it, but nothing about the License Server.

The License Server software can be downloaded from the below link. It is License Server which you activate on-line as you license. It then provides printer licenses to the BarTender clients.

http://www.seagullscientific.com/aspx/seagull-license-server.aspx

See the below white paper for more details:

http://s3.amazonaws.com/SeagullBarTender/ftp/WhitePapers/WhitePaper_LicensingForBarTendersAutomationEditions_English.pdf

The BarTender user manual also covers License Server installation and configuration:

http://www.seagullscientific.com/aspx/bartender-software-manuals.aspx
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

Thanks. I didn't know this was required. I'll try it and let you know how it goes.
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

I see that it recommends installing the SLS before installing BarTender. Should I uninstall BarTender first, or just procede.
0
Avatar
Ian Cummings
版主
評論操作 永久連結

It's recommended as an activated BarTender won't find License Server until that is also installed and activated, but really it doesn't matter if printing down time of 10 minutes is not an issue. Leave BarTender as it is.
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

That worked. Thanks!
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

We have multiple installations using Bartender V9.3 that are experiencing issues with error message 2402. Bartender unable to connect for 2 days. After 1 more day... Of course the number of days varies according to the site.

We find that the SLS service is not running even though it is set for automatic. After starting the service the system starts processing jobs normally. Site personnel will typically reboot the PC to restore production. SLS is on the same PC as Bartender. The frequency of these incidents varies from once a week to everyday even though the system runs continuously. Event logs do not show the service being shut down, but when we check, it is in fact not running.
0
Avatar
Ian Cummings
版主
評論操作 永久連結

[quote name='savellano' timestamp='1331754128' post='1989']
We have multiple installations using Bartender V9.3 that are experiencing issues with error message 2402. Bartender unable to connect for 2 days. After 1 more day... Of course the number of days varies according to the site.

We find that the SLS service is not running even though it is set for automatic. After starting the service the system starts processing jobs normally. Site personnel will typically reboot the PC to restore production. SLS is on the same PC as Bartender. The frequency of these incidents varies from once a week to everyday even though the system runs continuously. Event logs do not show the service being shut down, but when we check, it is in fact not running.
[/quote]

It sounds like you are having the problem that is detailed in the below forum post.

http://seagullscientific.invisionzone.com/index.php?showtopic=688
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

[quote name='Ian C - Seagull Support' timestamp='1331802449' post='1993']
It sounds like you are having the problem that is detailed in the below forum post.

http://seagullscientific.invisionzone.com/index.php?showtopic=688
[/quote]

Unfortunately, the issue has been going on for longer than just this week. We have one site with two identical systems, only one of which is affected by the issue. The one not affected has worked fine both before and after the switch to DST.
0
Avatar
Legacy Poster
評論操作 永久連結

I was having a similar problem. I ended up running the licensing server as a program instead of a service and that worked for me.

登入寫評論。